Portretten

Portretten in aquarel

Portretten in aquarel, houtskool, olieverf, pastel, acryl.

Portretten

Welkom bij de categorie portretten van Domino Design | Hof der Schone Kunsten. In deze categorie vind je portretten van Andrew Zeegers. Een kunstwerk bestaat uit meerdere lagen. Eigenlijk is het de taak om op al die lagen meesterschap te tonen. Je hebt een laag met beeldmiddelen: herhaling, kleur, licht/donker, groot/klein, ritme, vlakverdeling, vorm, oppervlak/huid, structuur etc. Je hebt de laag van  materiaal en techniek. Je hebt een laag van onderwerp, de gedachte achter je werk. Je hebt de laag van figuratie versus abstractie. Als je aan het werk bent ben je eigenlijk bezig om je wijsheid en vaardigheid op al die vlakken samen te ballen in het moment dat je aan het creëeren bent. Dat maakt ook het werk als kunstenaar tot een zeer intensief moment. Alles samenballen in dat moment van creatie moet soms onder uit je tenen komen. Andrew’s portretten gaan over iemands aanwezigheid, een ontmoeting met een persoon die geschilderd is op papier of canvas.

Thema’s

Er zijn een aantal thema’s die steeds terugkeren in het werk van Andrew en dat zijn portretten, kroegtaferelen, landschappen, modelstudies en Lord of the Rings taferelen.Vooral het kroegtafereel is een regelmatig terugkerend thema want het biedt alles dat en portret interessant kan maken, een portret, een interessante omgeving met andere mensen in de achtergrond en een stukje stilleven op een café-tafeltje met en asbakje, een glas wijn of een cappuccino, een kaarslichtje etc. Vooral de sfeer van het kroegleven uit de jaren 50 in het nachtleven van Parijs, vormen een inspiratiebron om nar te werken. Daarom neemt Andrew vaak opdrachtgevers mee de kroeg in om daar foto’s te maken, niet om uit te gaan met de klant of model maar om die perfecte omgeving te vinden voor een mooi portret.

Materialen

Andrew werkt in de materialen houtskool, pastel, aquarel, acryl en olieverf. Hij werkt meestal in houtskool maar ook vaak in aquarel. Hoewel je probeert eenheid te scheppen in al je werk, drukt een bepaald materiaal je soms een beetje een kant uit, door de mogelijkheden en ook beperkingen ervan.

Categorie

In deze categorie van de webshop vind je verschillende portretten door Andrew Zeegers en hun prijzen, formaat en andere informatie.