Micro-financiering voor en door jou. Crowdfunding voor kleine doelen.

Heb je wel eens gedacht aan een Micro-financiering voor en door jou?

  • Heb jij een spaarrekening bij een bank en ben je ontevreden? Dan is dit artikel voor jou.
  • Ken jij mensen in je vrienden of familiekring die iets nodig hebben, b.v. een kinderfietsje, maar dat niet kunnen betalen? Dan is dit artikel voor jou.
  • Wil je samen met vrienden of familie iets leuks organiseren bijvoorbeeld een kerstdiner of een groepsuitje? Dan is dit artikel voor jou.Microfinanciering

Crowdfunding voor familie en vrienden

Trommel 5 of 10 vrienden, vriendinnen of familieleden op, en wijs één persoon als een soort penningmeester aan die het boekje beheert. Koop als groep vrienden of familieleden koopzegels bij een bepaalde supermarkt, dit kan zijn Albert Heijn, de Coop of de Jumbo, haal een spaarzegelboekje bij de supermarkt en leg het spaarboekje neer bij een persoon, die je aanwijst als penningmeester. Breng wekelijks de gespaarde zegels bij deze ene persoon zodat die de zegels in het boekje plakt en voor je het weet heb je 500 koopzegels bij elkaar en je boekje vol je kunt dit voor leuke projecten doen bijvoorbeeld gezamenlijk kerstdiner of als je weet dat een familielid graag een nieuw fietsje voor haar dochter zou willen kopen dan kun je met elkaar snel een paar spaarboekjes voor sparen en kan het kinderfietsje gekocht worden. Zo kun je iemand, die niet veel geld heeft hiermee steunen want tegen inlevering van een vol spaarboekje krijg je direct contant geld.

Gewone spaarrekeningen versus koopzegels

Op gewone bankrekeningen krijg je tegenwoordig nog maar minder dan 1% rente maar op een koopzegel spaarboekje zit maar liefst 4% rente en die rente krijg je vlot uitgekeerd.

Dit is een heel eenvoudige actie iedereen kan het doen voor elk betaald klein doel dat je zelf initieert. Spaar voor een weekendje weg, een kerstdiner, of elk klein ander doel waarvan jij weet dat je familie en vrienden dat nodig zouden hebben. Als je bijvoorbeeld met vijf vrienden of vriendinnen of met 10 familieleden koopzegels bij Albert Heijn of de Coop of de Jumbo spaart dan heb je snel een boekje voor en is je microfinanciering of crowdfundingactie voor het kerstdiner geslaagd. Op deze wijze kun je met familie en vrienden heel veel leuke dingen doen.

Graag bedacht voor jou, en succes met deze actie, Andrew Zeegers.