houtskoolportret Misses Mofongo

houtskoolportret Misses Mofongo

houtskoolportret Misses Mofongo

houtskoolportret Misses Mofongo

Het houtskoolportret Misses Mofongo ontstond na wat korte gesprekken met het model en de afspraak om wat foto’s te nemen van haar in grand cafe-restaurant Mr. Mofongo te Groningen. Kroegtaferelen blijven mijn geliefde onderwerp, de kroegomgeving biedt genoeg indrukken die leuk zijn om te schilderen, kleine dingetjes op tafel zoals een kopje of wijnglas een kaarsje die de compositie compleet maken.

houtskoolportret Misses Mofongo

Ik houd van schoonheid in mensen, de schoonheid beweegt me tot schilderen, en eigenlijk gaat het me meer om mijn persoonlijke beleving van schoonheid. Het roept emoties op van verliefdheid of ontroering. Gelukkig kan ik de beleving van schoonheid als uitgangspunt nemen en het omzetten in een mooi schilderij of tekening.

abstracties in een schilderij

Abstracties in je werk vind ik heel belangrijk. Ik ben geen fijnschilder, dingen precies naschilderen interesseert me niet. Ik probeer mijn persoonlijke beleving van schoonheid om te zetten in de huid van het schilderij, mijn eigen handschift. Door handschrift toe te passen en delen te accentueren en andere dingen onbelangrijker te maken componeer ik een portret en maak het tot een beleving voor de toeschouwer.

Figuratief

Ik werk figuratief. Ik houd ook erg van abstract werk en verdiep me ook hierin maar wel… ik heb mijn teken-, en schildertalent en dat laat ik niet los want daarin ligt mijn kracht. wel vind ik het belangrijk om abstracties toe te passen, het schilderij een huid te geven, schetsmatige structuren toe te passen.
Ik maak soms modelstudies op klein formaat maar mijn portretten zijn meestal op groot formaat. Mijn portretten zijn blijvend mooi over de jaren en doorstaan de tand des tijds. Ik werk zowel in opdracht als autonoom, maar mijn voorkeur ligt bij autonoom. Ik kan me dan het beste op een vrije manier uitdrukken in mijn beeldmiddelen.