Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Atelierroute Hoge Noorden 6 Oktober

oktober 6, 2019 @ 12:00 - 17:00

banner Atelierroute Hoge Noorden

Atelierroute Hoge Noorden 6 Oktober

Welkom bij de Atelierroute Hoge Noorden 6 Oktober. De atelierroute die elke eerste zondag van de maand plaats vindt, bestaat bijna een jaar en mag zich verheugen in een toename van het aantal bezoekers. De eerstvolgende route is op zondag 6 oktober.

8 Kunstenaars

Deze eerste zondag in oktober openen 8 kunstenaars hun deuren: bij Gerda Onnes in Kantens exposeert haar broer Klaas Onnes met foto’s, John van de Rijdt eveneens in Kantens, heeft ook een gastexposant: schilder Bernard Divendal met zijn nieuwste werk: abstracte beelden geschilderd met olieverf op linnen. Het werk van Edwin Grissen, Rieneke Gollnau en keramist Jan Mulder is in Onderdendam te bewonderen en de schilderijen van Nanny ter Wiel in Loppersum. Weer veel verscheidenheid in aanbod dus, bij alle kunstenaars van de route. U bent van harte welkom bij alle ateliers tussen 12.00 en 17.00 uur. Alle namen en adressen van de deelnemende kunstenaars van deze route kunt u vinden op www.gerdaonnes.com

Verscheidenheid aan kunst

Tijdens deze maandelijkse atelierroute is weer een verscheidenheid aan kunst van verschillende kunstenaars te zien. Zij geven je die dag graag uitleg over hun manier van werken.

Gast exposanten

Deze keer 2 gast exposanten. Bernard Divendal laat in de tentoonstellingsruimte van John van de Rijdt, een selectie van zijn nieuwe schilderijen zien. Het zijn abstacte beelden geschilderd met olieverf op linnen, alle bijna vierkant en van wisselend formaat.

Bij Gerda Onnes exposeert haar broer Klaas Onnes. Hij reist door zijn werk als brocanteur veel en heeft voorkeur voor dingen met een verleden. Al reizend kwam Klaas jaren geleden per toeval in contact met een schitterend verlaten kasteel. Hij was op slag verliefd. Zo is zijn passie voor fotograferen ontstaan. Sindsdien worden inkoopreizen gecombineerd met het bezoeken van verlaten gebouwen. Dat kan van alles zijn van scholen tot ziekenhuizen, alles wat verlaten is en aangetast door de tand des tijds.

Het feit dat je niet weet wat je aan gaat treffen maakt het spannend en soms zeer verrassend.

Hieronder de adressen van de 7 deelnemende kunstenaars.

Nanny ter Wiel Gerda Onnes Klaas Onnes

1 Nanny ter Wiel

Molenweg 47

Loppersum

www.nannyterwiel.nl

2 Gerda Onnes

Langestraat 5

Kantens

www.gerdaonnes.com

3 Klaas Onnes

Langestraat 5

Kantens

 

Bernard Divendal Edwin Grissen Rieneke Gollnau

4 Bernard Divendal

Kerkpad 13

Kantens

www.bernarddivendal.nl

5 Edwin Grissen- Galerie de Winkel

Achterweg 2

Onderdendam

www.edwingrissen.com

6 Rieneke Gollnau

Uiterdijk 22

Onderdendam

www.rienekegollnau.nl

Jan Mulder

7 Jan Mulder

Beckeringhstraat 36

Onderdendam

www.dekeramiekbouwer.nl

Details

Datum:
oktober 6, 2019
Tijd:
12:00 - 17:00
Site:
https://www.facebook.com/AtelierrouteHogeNoorden/

Locatie

Atelier de Witte Lelie
Langestraat 5
Kantens, Groningen 9995 PD Netherlands
+ Google Maps
View Locatie Website

Responses