Loading...

On Air

 

Flokstra Salon in Pictura

Flokstra Salon in Pictura die deze week plaatsvind in Kunstlievend Genootschap Pictura te Groningen is de moeite waard om even te bezoeken.

Een bezoekje aan de eerste dag van de expositie

Vandaag even naar de eerste dag van de Flokstra Salon geweest in Pictura in Groningen het was nog niet zo super druk dus daarom was de gelegenheid om met wat mensen te praten en rustig rond te kijken en ondertussen een filmpje te schieten. Jan en Bouchien Flokstra waren allebei aanwezig vandaag en iedereen neem even de tijd om met hem te kletsen en verder willen veel foto’s gemaakt en ontmoetingen met oude vrienden vonden plaats.

Meer dan 300 deelnemers

Aan de expositie nemen meer dan 300 kunstenaars deel, deze expositie biedt een goed overzicht van veel van de klanten van Flokstra en vormt op die manier een staalkaart van de kunstenaars die in Groningen actief zijn.

Een grote groepsexpositie in salon-opstelling met werk van meer dan 200 kunstenaars ter gelegenheid van het afscheid van Jan en Bouchien Flokstra van Flokstra Kunstenaarsmaterialen

Flokstra een begrip in Groningen

Bijna 50 jaar was Flokstra een begrip in Groningen en ver daarbuiten voor iedereen die iets met kunst had of wilde tekenen of schilderen. Generaties groeiden op met materialen van Flokstra, met vaste klanten ontstond een hechte band, kunstenaars werden stamgasten. Een afscheid van zo’n winkel kan niet onopgemerkt voorbij gaan.

Georganiseerd door oud-Flokstra-medewerkers

Om Jan en Bouchien in het zonnetje te zetten, maar ook om de klanten te bedanken voor het geschonken vertrouwen en de bijzondere contacten en ontmoetingen organiseren wij als oud Flokstra medewerkers deze bijzondere expositie. Een expositie met bekende en minder bekendere kunstenaars beginnend of gearriveerd. Een staalkaart aan technieken en stijlen,  kortom een gevarieerde expositie waar veel te zien en te ontdekken valt. 

 

U bent van harte welkom!

 

Mede mogelijk gemaakt door Alres  / Beikes en Van Vliet / Caran d’Ache / Colourstock / Faber-Castell / Siemerink houtwaren / Schoot wissellijsten / Royal Talens / van Beek Art supplies en Wanrooy agenturen 

 

Loading...

Online Schilderlessen

Online Schilderlessen deel 1

Online Schilderlessen. Met mijn leerling ben ik momenteel aan het werk aan een serie. Eens per week schilderles en elke les maken we een klein schilderijtje. Een schilderijtje dat heel goed te behappen is en dat tevens elke week een tastbaar resultaat oplevert. De bedoeling is om echt een behapbaar onderwerp te hebben dat steeds een schilderijtje oplevert dat direct aan de muur kan, en waardoor de leerling toch oefent met de les die ik geef in nat-in-nat schilderen in acrylverf. Dit gaat momenteel heel goed.

 

online schilderlessen 1

Eerst neem ik een foto van een onderwerp In dit geval een supersimpel onderwerp. De foto stuur ik op naar de leerling via email en de leerling print het thuis uit. Ik print het ook uit in mijn atlier zodat we precies hetzelfde materiaal hebben.

Online schilderlessen

Online schilderlessen. Online direct lesgeven aan één of meerdere mensen via Google Hangouts. Zo werkt het geweldig. 15 jaar geleden kreeg ik het idee om mijn schilderlessen online te gaan geven. Dat moest helemaal uitgedokterd worden.

Maar er gingen twee woorden door mijn hoofd: ‘online lesgeven’. Dat was het, en dat was de één procent inspiratie, nu nog de 99% transpiratie. Op dat moment waren er nog niet middelen beschikbaar als nu. PDF was er wel, en je had de grote instituten zoals b.v. het LOI dat veel ervaring had met het geven van lessen via postorder.

Online schilderlessen 2

Ik gebruik een geglazuurde wandtegel als palet. terwijl ik aan het mengen ben, heb ik online contact met de leerling via Google Hangouts die live meekijkt hoe ik verf meng.

Geschreven lessen

Door het lesgeven in mijn atelier en bij een stichting in Groningen en Stadskanaal, had ik wel lessen uitgeschreven met illustraties erbij. Dat was een basis. Maar naast de twee worden ‘online lesgeven’ waren er nog twee woorden die in me opkwamen: ‘via Skype’. Dat klonk heel blitz maar nu nog het idee vormgeven.

Online schilderlessen 3

Met het uitgeprinte onderwerp en een klein schilderdoekje van de Action waarop ik het werk voordoe, neem ik live op wat ik doe en de leerling kijkt vanuit haar of zijn atelier live mee en werkt in haar of zijn atelier aan precies hetzelfde doekje. In feite geef ik zo beter les dan in een klaslokaal vol leerlingen want ik doe het letterlijk voor.

Google Hangouts

Via Google Hangouts kom je op een directe manier in contact met een leerling. Je kijkt als leraar in de werkruimte van een leerling en de leerling kijkt rechtstreeks in je atelier. Maar hoe geef je dat vorm? In het begin maakte ik gebruik van de camera in mijn computer en stelde ik een schildersezel driekwart achter me op en dan deed ik dingen voor op papier. De leerling keek langs mij op de tekening en zo keek ik ook bij de leerling mee. Heet werkte niet heel handig. Vaak viel de verbinding weg en na het proberen via Skype en Apple Facebook kwam ik uiteindelijk bij Google hangouts terecht dat het meest stabiele werkte. Maar de opzet van de schildersezel half of driekwart achter me werkte niet lekker.

online schilderlessen 4

Het is belangrijk dat ik in mijn atelier werk met precies dezelfde materialen als de leerling in zijn/haar atelier. Als de leerling alleen de kleuren rood en geel heeft om daarmee oranje te mengen moet ik dat precies ook zo doen in mijn atelier anders weet de leerling nog niet hoe het moet.

Mobieltje

Ik vond het een belachelijk idee om les te geven via een mobieltje maar uiteindelijk wekte dat het beste. De leerling werkt ook op een mobieltje of tablet en je bent flexibel, je kunt je mobieltje makkelijk richten op je palet of op je schilderij.

Statief

ik het begin werkte ik zonder statief. Met één hand verf mengen en met de andere hand het mobieltje vasthouden. En dan kun je het mobieltje niet goed stilhouden. Ik zat me maar af te vragen: wat is het handigst een selfie-stick of een statief? In de praktijk moet je dan een selfie-stick ook weer ergens in plaatsen b.v. een emmer met grint om de stick te stabiliseren…. wel… ingewikkeld. Uiteindelijk zo’n houdertje gekocht voor op het statief dat mijn mobieltje vasthoudt. En dit werkt uiteindelijk het beste. Op het ene moment zet ik mijn statief voor het palet en de leerling kan meekijken hoe k verf meng. Dan verplaats ik het statief en zet het voor de schildersezel. en dan doe ik live voor hoe ik het schilder. Ik werkt een beetje om het statief heen en dat valt heel erg mee het werkt in feite heel goed.

 

Loading...

Support Bee - a great ticketing system for Domino Design

Support Bee – great ticketing system and knowledge base for Domino Design

Customer service is important for any and every artist and cultural entrepreneur. So for a long time I have searched for an affordable yet professional way to let visitors create tickets on my website. And as an artist you might have to work with a tight budget. So at last I found a great ticket-service: Support Bee – a great ticketing system for Domino Design. What is great about Support Bee is that they have a free plan as well. So as a one-man company or as an artist I can get an easy way to step in. So I say: Support Bee – great ticket system and knowledge base for Domino Design. Since years I wanted a professional ticket system for visitors and clients of my website. But with Support Bee I got more then that: I also can build my knowledge base in a professional manner. This means that I can guide a customer through different processes within my website. In fact a knowledge base is a complete website in itself. It is important to be able to offer good communication with your customers.

Ticketing system

Support Bee – a great ticketing system for Domino Design. Even within the free plan I get the benefits of many features of the ticket system. I can place an icon on each page that I choose and when people click on it they can create a ticket which comes in my backoffice in a very orderly way. Everything is tracked and archived until the ticket is solved. I managed to create my own beautiful icon on which people can click, which you can do too if you’re a bit handy.

Knowlegde base

But with Support Bee I got more then that: I also can build my knowledge base in a professional way. This means that I can guide a customer through different processes within my website. In fact a knowledge base is a complete website in itself. It is important to be able to offer good communication with your customers.

I always love things on my website to work easy and simple. So this system works for me.

Support Bee

Loading...

Dichterskrant de gallerei van Dichterscollectief GAL

Dichterskrant de gallerei van Dichterscollectief GAL

de gallerei’- de krant van GAL

De ene kunstvorm gaat een verbinding aan met een andere en nog meer verbindingen volgen. Dat kan gebeuren in een theater, een festival, maar bijvoorbeeld ook in een krant of magazine. En ook de drie Noordelijke hoofdsteden gaan een verbinding aan: Groningen (G), Assen (A) en Leeuwarden (L), ofwel GAL. Dichterskrant de gallerei van dichterscollectief GAL, een nieuwe krant die het daglicht gaat aanschouwen komende maart 2018, is zo’n samenkomst van kunsten. Er is zeker een traditie van gal in de Nederlandse dichtkunst, van narren tot spotvogels, en wat goed is mag voortbestaan… Drie vrienden/collega’s in een culturele samenwerking die openstaan voor inzendingen (op speciale uitnodiging) van collega kunstenaars…

de gallerei

Het is zover, de krant van dichterscollectief GAL gaat er écht komen. Omstreeks 1 maart 2018 zal nummer 1 verschijnen. 12 pagina’s op tabloidformaat, in kleur, vol met poëzie, verhalen, kunst, fotografie en al wat wij verder relevant vinden. De naam van de krant is: ‘de gallerei’.

Abonnement

Maar een krant is geen krant als het geen abonnees heeft. Een deel van de oplage zal in de losse verkoop gaan, het andere deel zal voor de abonnees zijn. En daar hebben we jou voor nodig. Dus bij deze de uitnodiging om een abonnement te nemen op ‘de gallerei’. Dat werkt heel simpel.

Een lidmaatschap is voor een jaar, kost € 13,-, en zal niet stilzwijgend zonder jouw toestemming worden verlengd. In 2018 verschijnen er drie nummers van ‘de gallerei’.

Stuur een mail naar dedichtersvangal@gmail.com, waarin je schrijft dat je een abonnement neemt en laat je adresgegevens achter. Maak tevens € 13,- over op rekeningnummer NL18RABO0123911508 t.n.v. J.H. Dillerop te Leeuwarden. Doe deze simpele klus het liefst voor 31 december a.s. Wij zorgen er dan voor dat elk exemplaar je brievenbus in rolt….

Met vriendelijke groet van de dichters van GAL,

René Alberts, Groningen
Bart van Mulkom, Assen
Henk Dillerop, Leeuwarden

Loading...

Barokke houtsnijkunst

De in Rusland woonachtige Vladimir Grabowski maak prachtige houtsnijwerken voor kerken andere toepassingen. Het is een vakman die het vak van houtsnijkunst volledig beheerst.  dit zijn de oude ambachten die in sommige oostbloklanden nog steeds bloeiend worden toegepast.

Als je kijkt naar deze video dan zie je hoe iemand uit simpel blok hout een prachtige acanthusblad maakt met prachtige curves. Het begint met het maken van een tekening op een vel papier die wordt doorgedrukt met bijvoorbeeld carbonpapier op het blok hout. Ook het maken van de tekening gebeurt heel zorgvuldig. Is de tekening naar wens dan wordt de tekening doorgedrukt op het blok hout door het vel papier aan de achterkant in te wrijven met houtskool of bijvoorbeeld dmv carbon papier. Daarna wordt de grote vorm door middel van een figuurzaag uitgezaagd uit het blok hout waarna het eigenlijk begin kan worden gemaakt van het houtsnijwerk. Daarbij kiest hij steeds andere beitels en messen om datgene te bereiken wat hij voor ogen heeft.

Langzaam zie je de vorm ontstaan en met steeds verder verfijning komt het Acanthus blad tevoorschijn. Uiteindelijk wordt het helemaal glad geschuurd en is het beeldhouwwerk klaar.

Daarna kan worden gekozen voor verdere behandeling bijvoorbeeld met olie of ze worden verguld. Veel van deze houtsnijwerken worden verguld bijvoorbeeld voor altaarstukken of andere doeleinden in de kerk.

Arts & Crafts Blog

Naast barokke houtsnijkunst zijn er veel meer fraaie oude ambachten. Beheers jij ook een kunstzinnig Ambacht en Arts en Crafts discipline dan vind ik het leuk om over je te schrijven in een blogpost. Er zijn heel wat Arts & Crafts disciplines zoals bijvoorbeeld grafiek waaronder zeefdruk of monoprints,  maar ook glasbewerking, illustraties en ook over de moderne ambachten zoals coderen op een website voor mooie artistieke doeleinden. Domino design vind het leuk om deze Arts en Crafts mensen van dienst te zijn op deze blog.  Ben jij ook een Arts and Crafts professional?  Stuur dan je foto’s of video-linkjes en tekst op naar info@domino-design.nl en ik blog over je. Mijn blog wordt gedeeld via LinkedIn groepen, Facebook en Twitter.

Loading...

Micro-financiering voor en door jou. Crowdfunding voor kleine doelen.

Heb je wel eens gedacht aan een Micro-financiering voor en door jou?

  • Heb jij een spaarrekening bij een bank en ben je ontevreden? Dan is dit artikel voor jou.
  • Ken jij mensen in je vrienden of familiekring die iets nodig hebben, b.v. een kinderfietsje, maar dat niet kunnen betalen? Dan is dit artikel voor jou.
  • Wil je samen met vrienden of familie iets leuks organiseren bijvoorbeeld een kerstdiner of een groepsuitje? Dan is dit artikel voor jou.Microfinanciering

Crowdfunding voor familie en vrienden

Trommel 5 of 10 vrienden, vriendinnen of familieleden op, en wijs één persoon als een soort penningmeester aan die het boekje beheert. Koop als groep vrienden of familieleden koopzegels bij een bepaalde supermarkt, dit kan zijn Albert Heijn, de Coop of de Jumbo, haal een spaarzegelboekje bij de supermarkt en leg het spaarboekje neer bij een persoon, die je aanwijst als penningmeester. Breng wekelijks de gespaarde zegels bij deze ene persoon zodat die de zegels in het boekje plakt en voor je het weet heb je 500 koopzegels bij elkaar en je boekje vol je kunt dit voor leuke projecten doen bijvoorbeeld gezamenlijk kerstdiner of als je weet dat een familielid graag een nieuw fietsje voor haar dochter zou willen kopen dan kun je met elkaar snel een paar spaarboekjes voor sparen en kan het kinderfietsje gekocht worden. Zo kun je iemand, die niet veel geld heeft hiermee steunen want tegen inlevering van een vol spaarboekje krijg je direct contant geld.

Gewone spaarrekeningen versus koopzegels

Op gewone bankrekeningen krijg je tegenwoordig nog maar minder dan 1% rente maar op een koopzegel spaarboekje zit maar liefst 4% rente en die rente krijg je vlot uitgekeerd.

Dit is een heel eenvoudige actie iedereen kan het doen voor elk betaald klein doel dat je zelf initieert. Spaar voor een weekendje weg, een kerstdiner, of elk klein ander doel waarvan jij weet dat je familie en vrienden dat nodig zouden hebben. Als je bijvoorbeeld met vijf vrienden of vriendinnen of met 10 familieleden koopzegels bij Albert Heijn of de Coop of de Jumbo spaart dan heb je snel een boekje voor en is je microfinanciering of crowdfundingactie voor het kerstdiner geslaagd. Op deze wijze kun je met familie en vrienden heel veel leuke dingen doen.

Graag bedacht voor jou, en succes met deze actie, Andrew Zeegers.

Loading...

New Designs 2017 by Jenny Reeves.

New Designs 2017 by Jenny Reeves.

More designs at the gallery of Lireille. Be the first one to view them in person or try on. www.Lireille.com

 art by Jenny Reeves

Jenny Reeves

Jenny Reeves uses ancient techniques to create modern fine art jewelry. Working in silver, gold, and specialty alloys, Jenny fuses organic textures with geometric forms to explore relationships between proportion, color, and light. Each one-of-a-kind piece is produced with meticulous attention to detail. Her work has been featured in Metalsmith magazine and in local galleries and exhibitions. http://icont.ac/3QlpH

About Lireille:art by Jenny Reeves

Lireille is a modern gallery that carries contemporary art jewelry and fine arts from emerging and nationally acclaimed artists. Please sign up with Lireille for new artists and up-coming exhibits. Lireille presents contemporary art jewelry in engagement rings, commitment and wedding bands. If you are one of the people that enjoys unique and artful designs, please come to view our original and individually-crafted artisan engagement ring, wedding and anniversary band collection. Every ring here is a piece of wearable art. (No appointment necessary.)

Our Mission:art by Jenny Reeves

Lireille is dedicated to promote art jewelry awareness and availability to the general public and push the creativity boundaries in art jewelry.

for more events like exhibitions, art-fairs and news go to our Events calendar.

Loading...

Schilderles 5 voor jongeren

Schilderles 5 voor jongeren

Schilderles 5 voor jongeren

Schilderles 5 voor jongeren

Lees in schilderles 5 alles over het tekenen van de mond. In de vorige lessen hebben we de opzet van het gelaat en het hoofd behandeld. Tevens in deze les aandacht voor tekenmaterialen voor de illustrator. En we hebben het over de Japanse tekenstijl van Manga en Anime met als kunstenaar Osamu Tezuka die veel betekend heeft voor de opkomst van Manga en Anime.

scschilder les 5 Osamu Tezuka

Illustratiematerialen

Ook behandelen we wat materialen voor de illustrator

schilderles 5 voor jongeren

hier kun je de schilderles als magazine inkijken

je kunt ook de schilderles full screen bekijken.


Ben je kunstenaar of volg je de teken- en schilderlessen van Domino Design dan kun je lid worden van de schildergroep op deze site

Loading...
Rodin | La Danaïde

Rodin | La Danaïde

Rodin | La Danaïde

Rodin | La Danaïde is een beeld van Rodin uit 1885. De Griekse mythologie vertelt over Danaïde en haar negenenveertig zussen die getrouwd waren met de vijftig zonen van Aegyptus. Hun vader Danaos, die een conflict heeft met Aegyptus, draagt zijn dochters op om hun mannen tijdens hun huwelijksnacht te vermoorden. Als straf voor hun zware misdaad worden ze veroordeeld tot de onderwereld, waar ze eeuwig vaten met water moeten vullen die echter nooit vol raken. Rodin zag in dit verhaal een kans om totale uitputting van het vrouwelijke lichaam te visualiseren. Het marmer accentueert de vloeiende lijnen en weerspiegelt de esthetiek van de Art Nouveau.

Rodin | La Danaïde

Een klein 3D beeldje gemaakt n.a.v. La Danaïde is nu verkrijgbaar in de museumshop van Domino Design. koop-nu

Rodin | La Danaïde

Auguste Rodin

Auguste Rodin

(bron: Wikipedia) Rodin was een beeldhouwer van het impressionisme. Hij gebruikte de natuur om zijn werk levendig eruit te laten zien. Zijn werk valt op door het onregelmatige oppervlak, waarop de lichtval schitteringen veroorzaakt. Deze schitteringen geven het beeld beweeglijkheid. Dit effect was niet waar hij naar streefde. Met deze manier van tentoonstellen probeerde Rodin de stappen van de sculptuur te laten zien. Zoals de schilders hun werk opbouwden uit kleur- en lichtvlekken, zo bouwde Rodin zijn beelden uit klei en brons. Door het zichtbaar worden van het maakproces, wist Rodin het tijdelijke aspect in zijn werk naar voren te laten komen. Nog een kenmerk van impressionisme in de beeldhouwkunst is de opvatting dat de kunst autonoom is, de vorm en bedoeling zijn een eenheid en de kijker kan zien hoe het werk gemaakt is. Daardoor lijkt het soms zo dat het kunstwerk niet af is.

Impressionisme

(bron: Wikipedia) Het vluchtig impressionisme van Rodin, die bevriend was met Claude Monet, Pierre Auguste Renoir en Stéphane Mallarmé, bereikte ongekende hoogten. Émile-Antoine Bourdelle, Aristide Maillol, Charles Despiau, François Pompon, de Argentijn Sesostris Vitullo, de Duitser Georg Kolbe en de Rus Soudbinine stonden sterk onder zijn invloed. Naast de ontelbare sculpturen produceerde hij een indrukwekkend aantal vlugge schetsen, tekeningen en al of niet gerehausseerde aquarellen, veelal met een verwarrend erotisme, zodat sommige critici hem seksueel geobsedeerd noemden.
Loading...
Cultural Department Store

Cultural Department Store

Cultural Department Store
A cultural department store, or shopping mall, has many benefits for artists especially as they are start-ups.
As a freshly new professional artist you can consider yourself to be a start-up. You’ve just finished your art, design, theatre or music education now you want to create your works of art and spread your wings. You are highly talented and work with the best materials and equipment. Meanwhile you rent a home, a studio and bills come in your mailbox almost every day. Besides from producing beautiful art you need sources of income through sales, workshops, courses you give or find a job in a supermarket.

Possibilities and Upportunities
Here in the Court of Fine Arts, in this cultural department store, we are developing all kinds of channels of income through art. There are lots of possibilities and lots of upportunities. By being as versitile as possible we can build a whole network where there will be allways either sales, or an event or a course so you can grow a thriving practice within your field of work.

Your own store
How would you like it if you would open your own store with your own banner, your own products? Here you can keep an exhibition in a state of the art online 3D gallery. When visitors come and visit other stores and artists they might visit your store as well. You can add as much products as you like and he rent will stay the same.

Social Network
Here you can meet and greet other artists in our social network and contribute to a group or forum. You can make open groups and secret groups. Meet friends internationally.

Many Benefits
So you can see there are many benefits to a cultural department store and we welcome you to become part of it. Hope to welcome you as soon as possible. The first 25 stores are given away for free. So act fast. For more information contact us at: info@domino-design.nl

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]